Rozhovor s S. Jendrnym: Tři otázky a odpovědi o stavu (vysávací) techniky

V čem v současnosti spočívají největší výzvy v oblasti odsávací techniky?

SJ: Jednoznačně v individualitě požadavků a v rychlosti, jakou se v dnešní době mění procesy.

Tam, kde bylo včera dosaženo dobrých výsledků, musí být zítra vytvořeno nové řešení, protože se změnil materiál nebo množství. To si žádá flexibilitu – u výrobců vysavačů, uživatelů, ale i u samotných zařízení. Proto jsou naše přístroje konstruovány modulárně.

Jaké chyby dělají lidé typicky při výběru systému odsávání? Jak se jim lze vyvarovat?

SJ: Složitost procesu hledání skutečně optimálního odsávacího systému je často podceňována. Jaký materiál se bude vysávat? Jaké jsou jeho fyzikální vlastnosti? V jakém prostředí bude odsávací zařízení umístěno? Z jakého prostředí se bude odsávat? To jsou jen některé otázky, na které si musíme odpovědět při rozhodování. Nejlepším způsobem, jak se vyvarovat chyb, je poradenství kompetentních odborníků.

Jaké trendy pozorujete u odsávání?

SJ: Stále rostou požadavky na flexibilitu a také po nepřetržitou podporu. Již nestačí jednoduše prodat průmyslový vysavač nebo instalovat odsávací zařízení a vše další ponechat na uživateli. Pro zákazníka je důležité vědět, že o něj bude dobře a pravidelně postaráno. To začíná osobním poradenstvím při prodeji a pokračuje přes poučení uživatelů až k profesionální a pravidelné servisní podpoře.

Děkujeme vám!

Celý článek (s odborným příspěvkem od Ruwac o odsávacích systémech pro práškové lakování) najdete na internetové stránce „Schüttgut“.