Pekárenský vysavač se speciálním příslušenstvím

Ochrana před výbuchem prachu a teplotní odolnost: vysavače používané v pekárnách by měly splňovat obě tyto vlastnosti.

Ruwac pro toto použití vyvinula výkonný a univerzální vysavač pro prašné prostředí s nebezpečím výbuchu se speciální sadou příslušenství.

„Nevířit žádný prach!“ To je doslovné doporučení většiny pekařů na pracovišti. Cílem je, aby se sami společně se svými kolegy co nejméně vystavovali prachu z mouky. Protože alergie na prach z mouky patří v Německu k nejčastějším nemocem dýchacích cest z povolání. Kromě toho je prach z mouky výbušný. Ložiska prachu, který se může zvířit, představují nebezpečí výbuchu. Kromě povinné hygieny existují další dva dobré důvody, proč udržovat pekárnu čistou.

Ruwac. Specialista na průmyslové vysavače pro tento účel přizpůsobil svůj program vysavačů pro prašná prostředí s nebezpečím výbuchu. Důraz je přitom kladen zejména na speciální příslušenství, jež se odlišuje téměř od všech ostatních, početných dílů příslušenství programu Ruwac: je vhodné pro vysoké teploty.

Proto představují vysavače Ruwac pro uživatele zvláštní, z hlediska pekaře výjimečně výhodnou možnost využití: Pece je možné důkladně vysát ihned po pečení. Pekař nemusí čekat, až pece vychladnou. Díky speciálním teplotám odolné nádobě vysavače je pec připravena na další pečení. Tím se zajistí požadovaná kvalita a hygiena, aniž by byly nutné delší přestávky mezi pečením. Je tak zaručena i požadovaná efektivita.

Ke speciálnímu pekařskému příslušenství patří 400 mm široká celokovová odsávací tryska s lištami z ušlechtilé oceli. Její pomocí je možné rychle a důkladně vyčistit od zbytků zadní prostory ještě horké pece. Prodlužovací potrubí i opláštěná kovová odsávací hadice jsou samozřejmě odolné proti vysokým teplotám.

Pekárenský vysavač – bez ohledu na to, který model si pekař vybere – je přirozeně vhodný pro prašné oblasti s nebezpečím výbuchu. V této citlivé oblasti použití vysavačů pro průmysl a řemesla má Ruwac desítky let zkušeností. Vysavač do oblastí s nebezpečím výbuchu v zásadě neobsahuje žádné zápalné zdroje, tzn. nepředstavuje žádné nebezpečí, že při provozu vzniknou jiskry či teplo, jež by mohly způsobit výbuch. Materiál pláště tvoří skelnými vlákny zesílený, teplotám odolný duroplast. Odvádí elektřinu a je velmi pevný, stejně jako celkově velmi robustní univerzální vysavač: s minimálními náklady na údržbu bude i při „hrubém“ zacházení a intenzivním používání pracovat mnoho let.