Jak se vlastně vysává… voda?

Určitě ne „běžným“ průmyslovým vysavačem. Protože je vysávaný materiál 100% tekutý. Nutný je i vyšší sací výkon.

Vždy pohyblivý – i ve vodě

Společnost Ruwac vyvinula pro tato použití vodní vysavač řady WSP. Silný motor této konstrukční řady dodává (podle provedení) výkon minimálně 1,2 kW. Kola se vzduchem plněnými pneumatikami zajišťují bezproblémový pojezd po různých podlahách, optimální pohyblivost a snadnou manipulaci, i když se bude na podlaze nacházet několikacentimetrová vrstva vody.

Integrované čerpadlo přitom zajišťuje univerzální použitelnost. Protože ve většině případů se voda nesbírá ve vysavači, ale je přímo odváděna a přečerpávána. Proto slouží sběrná nádrž pouze jako mezistanice.

Jakmile bude v režimu vysávání dosaženo maximálního stavu naplnění, sací motor se automaticky vypne. Naproti tomu v kombinovaném provozu vysávání a čerpání může vysavač nepřetržitě odsávat a odčerpávat vodu.

Čerpadlo vodního vysavače lze vyjmout a je možné jej snadno čistit. Zásada snadného čištění platí i pro zbytkové nečistoty usazené na dně nádrže. Stisknutím páky se dobře dostanete na dno nádrže a odstranit odtud nečistoty.

Nejen pro hasičský sbor

Tato konstrukce vysavače je velmi rozšířená u hasičů a dalších záchranných služeb ochrany před katastrofami a používá se rovněž v mnoha průmyslových odvětvích. Hodí se nejen pro odsávání vody, ale i jiných kapalin, např. chladiv nebo pro vyprazdňování čisticích nebo jiných nádrží v průmyslové výrobě.

Více informací o řadě WSP najdete ZDE.